Vakantiehuis Silstedt - Omgeving
Deutsch
U bevindt zich hier: Home > Omgeving

Omgeving


Het dorp Silstedt ligt aan de rand van de Harz op 4 km van Wernigerode. Dit stadje wordt ook wel "de bonte stad in de Harz" genoemd vanwege de vele kleurige vakwerkhuizen.

Het raadhuis is beslist uniek te noemen. 

 

raadhuis1  Wernigerode1  Wernigerode2

Het is er geweldig winkelen in de mooie autovrije winkelstraten of op één van de vele terrassen iets eten of drinken.

    

Met de paard en wagen kan men een bezoek brengen aan de inheemse dierentuin Christianental of aan het Slot Wernigerode. Dit kan overigens ook met de fiets of de benenwagen.

  

Het Slot ligt fraai boven de stad op een berg en is de moeite waard om eens te van binnen te bezichtigen. Het uitzicht over Wernigerode is geweldig!

slot

  

 

 


 


 

 

In de Vorharz is het prachtig fietsen op mooie, vrij vlakke wegen en paden. In de nazomer hangen de vele fruitbomen langs de wegen vol met heerlijk rijpe pruimen, appels en peren. Iedereen mag daarvan plukken.

fietsen3  fietsen4 

In het dorp Derenburg, op 5 km afstand van het huis, is een klein openlucht zwembad. Men komt er door het fietspad (Holtemmerradweg) te volgen langs de Holtemme, die achter het huis stroomt. Daarbij passeert men ook de glasfabriek in Derenburg: Glasmanufaktur Harzkristal waar prachtig glas en kristal te bewonderen én te koop is.

 

In het Harzgebergte kan men prima mountainbiken en fietsen op de vele goed bewegwijzerde paden. Het is een “eldorado” voor wandelaars. Er zijn vele kilometers wandelpaden langs de mooiste plekjes.

wandelpaden

   uitzicht wandeling Bode                                                                                                                  

Voor liefhebbers van stoomtreinen zijn er de HSB: Harzer Schmalspurbahnen.  Met de trein naar de hoogste top van de Harz, de Brocken, is een ware belevenis. Het is ook mogelijk een korter (en goedkoper!) traject af te leggen en terug te wandelen over mooie paden.

   hsb  HSBhsb

  

 

« Vorige Pagina Omhoog Volgende Pagina »
Disclaimer